Welcom

Diskussion om ekonomiska frågor med en partner orsakar ofta våldsamma känslor. Anledningen är att pengar är en indikator på relationer på alla livssfärer och i synnerhet i ett par, i familjen, och ofta – en katalysator för avsked, gräl, förråd och andra passioner. Detta är en otänkbar X -Ray, tränaren och en uttrycksfull psykoterapeut är övertygade.

Psykologier: Varför till och med starka par är svåra att diskutera en monetär fråga?

Marik Khazin: Frågan är inte så enkel som den verkar. Ämnet för pengar är tabu i större utsträckning än sex. Som har pengar – han har kontroll, styrka och kraft. Som har en stor summa pengar, de värdesätter mer, han befaller paraden. Därför är tvisten om finansiering faktiskt en tvist om myndigheterna. Alla typer av relationer i ett par (demokratisk, auktoritär eller liberal) kommer också att manifestera sig i ämnet pengar. Om extraktorn är en och all information om balansstatusen bara är med honom, har han styrelsens bröder och det är osannolikt att han vill ge dem till. Eventuella försök till en potentiell konkurrent att få information kommer att orsaka en storm av förargelse.

Anta att vi är en man och hustru, jag har alla pengar och du säger: ”Vi investerar tillsammans i vår familj 24 timmar om dygnet. Varför ska jag be dig om pengar för en kjol eller café med vänner?"

Jag kommer att göra allt för att gå runt detta ämne: Jag måste oväntat ringa någonstans, viktigare saker kommer att dyka upp, eller så kommer jag att erbjuda att prata senare, för jag är trött-"Jag har just återvänt från jobbet". En bekant situation, är det inte? Men "då" kommer inte att hända.

Ingen vill dela makten. Om du har pengarna kommer du att göra samma sak, om bara ärligt och öppet diskuterar den ekonomiska frågan. Så det fungerar, tyvärr, de flesta par. I många familjer gör partners Stoons, Lie, kommer med alla fabler och på alla möjliga sätt dölja inkomster och utgifter som går förlorade eller överdriver dem.

Men borde det inte finnas några hemligheter från varandra alls? Om en man kommer att veta allt om oss, kommer vi att bli ointressanta för honom ..

Som regel, par, undviker öppet samtal om pengar, förbikopplar viktigare ämnen: närhet, förtroende för en partner och sanna känslor. Sådana partners har många "stoops" och hemligheter från varandra inom olika områden, inklusive sexuella. Ofta i sitt liv finns det liten ärlighet och öppenhet, och manipulationer ersätter en öppen dialog. Hur många chanser ett sådant par har en djup uppriktig dialog och ett intressant liv tillsammans?

Män och kvinnor kommer till mig för utbildningar som startar en konversation med ekonomiska fordringar, och genom pengar går de till andra ämnen – kärlek, förtroende eller snarare hans frånvaro, allmänna vision om liv, uppfödning av barn, relationer med föräldrar ..

Det visar sig plötsligt att de inte tycker om sex. Arbetar med ämnet pengar kan de ibland upptäcka ett djupare problem för sig själva. Så snart paret börjar öppet diskutera monetära fall, etableras mycket mer i livet. Efter min träning "pengar" är resultaten i sex oftare än efter utbildningen "sexualitet". Tja, vice versa – Efter utbildningen "pengar" finner många lämpliga sexpartners.

Och det finns framgångsrika exempel? Är allt så hopplöst?

Det finns par som har allt på ett helt annat sätt. Min fru och jag har till exempel ett allmänt konto, till vilka korten för båda är bundna, vi planerar budgeten tillsammans.

Med ett sådant arrangemang, när det finns ömsesidigt förtroende, finns det inget behov av Stoons och dolda konton i banker är uteslutna. Du kan cialis generic bara komma till detta genom att bli öppen för varandra. Men detta är inte en lätt uppgift, kanske den mest betydelsefulla – att investera i gemensamt och skapa förtroende för varandra, steg för steg filigreely bygga en atmosfär av säkerhet i huset. I en sådan miljö växer barn mentalt stabila, friska. I framtiden har de alla chanser att skapa en öppen relation, fylld med kärlek och förtroende, enligt modellens modell, som utan ord detta exempel visade för dem.

Du har en produkt – vi har en köpman

I Ryssland ger en kvinna ofta regeringens tyglar: "Jag är en tjej och vill bara ha en klänning". För vissa är detta en hyllning till traditionen: en man får en mammut, och en kvinna väntar hemma och håller härden. Nu har emellertid sådana relationer förvandlats till kontraktet "Jag tjänar – du tar hand om din skönhet". Men om paret passar allt, vad är dåligt med detta?

Många män och kvinnor utvecklar relationer för råvaror-pengarna. Endast allt är inslaget i ljusa och distraherande omslag: "Vi är ett vackert par", "Vi har en stark och framgångsrik familj", "Jag har en så generös man" – så du kommer inte att gissa att en partner köper från en annan sex och tid och tid och tid. Och ett leende och arbeta med hushållet och vård. Osho sa en gång att äktenskapliga relationer är en slags prostitution, bara långvarig. Många män i Ryssland betalar pengar för kärlek. Men detta är inte en riktig relation, utan en affär. Han tog byte – det lönar sig. Och om hon inte vill? Äktenskaplig plikt!

Det är fantastiskt hur utmärkt sex sattes på en modal form – det är nödvändigt, jag måste, måste. Vem behöver det? Drog i sängen – En garanti för impotens i honom och hennes frigiditet. Hon är en kall fisk, det är ett sänkt däck.

I sådana par vägs och jämförs allas bidrag, debitering med ett lån ständigt. Hur mycket tog du hem hem? Hur mycket av detta jag spenderade på mig själv? BELIGT LITT – SEX kommer inte att vara idag. Även i tandem, där en man formellt hanterar pengar, kan en kvinna kontrollera det. "Åh, den här klänningen är gammal (köpt för två veckor sedan), jag behöver en ny". Och försök att inte köpa. Relationerna reduceras till uppenbara och dolda manipulationer i allt. Pengar (och deras ekvivalenter – gåvor, löner, bonusar) manipuleras inte bara hemma utan också på jobbet. Detta är det mest populära och "avancerade" verktyget för andra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *